скоро:

  follow me on Twitter

  четврток, февруари 28, 2008

  Царина / Македонски пошти

  Сцена 1 и последна

  Улоги: Татко ми, Тетката од Македонски пошти


  Тетката: Треба да платите лежарина од 192 денари за една ноќ?

  Татко ми: Зошто? Па јас известувањето го добив ова утро дека ми стигнала камерата во поштата?

  Тетката: Па пакетот стигна синоќа но ние немавме дежурен поштар?

  Татко ми: Па јас не сум виновен за ова... Вие барате да платам царина од 800 ден и 192 денари лежарина затоа што вие не сте ме известиле на време... Има ли некој друг со кој може да зборувам?

  Тетката: Не, ако не платиш ќе ја вратиме назад!

  Крај.

  среда, февруари 27, 2008

  Сума Сумарум

  Ако сумирам се што ми случуваше во последните половина година дена ќе ми треба да мислам неколку часови а и ќе треба да пишувам неколку страници текст...

  Уште сум во Чикаго - во оној неверојатно студен град во кој што мојата балканска душа не може да се навикне на студот... Најладната зима која што сум ја видел и почувствувал во мојот живот со температури кои не се качуваат над -10 степена... Оној град во кој што нема луѓе туку сите ми личат на вреќи со алишта кои најчесто означуваат престиж или испотрошени кредитни карти....

  Градот во кој не успеав да излезам никаде цела зима и ноќите ги поминав гледајќи ги сите 2007 филмови и сите номинации за оскар. Зимата во која ги изгледав сите серии на Очајни Домаќинки и која ја поминав карајќи се со газдарицата да го покачи парното...

  Зимата во која разбрав дека Тоше починал и дека Македонија е на пат да си го промени името....

  Зимата во која видов стари пријатели и испивме десетици шишиња Кијанти...

  Зима која едвај чекам да заврши!!!!

  вторник, февруари 26, 2008

  озборувач.com

  I am back.... Морав да се вратам затоа што човек има толку многу да каже....