скоро:

  follow me on Twitter

  понеделник, јануари 29, 2007

  Турбо фолк збиднување

  Бугарска пејачка. Некоја си Кали. Ресторант Бугарија. Чикаго. Бугари, Македонци, ресторанот врие од луѓе.. Се точи, вино, ракија. Се јаде Бугарско мезе, бугарски ќебапи и типични бугарски специјалитети. Телевизија Планета оди во фон. Оговарање на велико. Не може а да не се забележат успеаните Бугари и Македонци во Чикаго. Младо момче во неговите 25ти и се приближува на пејачката и и шепнува нешто на уво....

  Нашава го фаќа микрофонот и вели:

  "Абе хубав си... Но ако още веднъш ме барнеш за гъза, ще ти прасна една"..

  Се раширува несопирлив смев во ресторанот...

  Уште еднаш си ветив дека нема да посетам никакво турбо фолк збиднување.

  3 коментари:

  mvsho рече...

  Кали е звезда и позната в бг от много години. Известна е с напъните си в началото на демокрацията да пласира на народонаселението поп фолк+цигански ритми. Мисля, че е една от създателите на самата чалга каквато я познаваме днес. Все още експериментира и беше една от първите, които се престрашиха да миксират рап+чалга.
  Хората може да си спомнят великите и евъргрийн хитове : "Шенген" и "4-4-2". Има поставен рекорд в продажба на касетки.
  Днес е една щастлива циганка, леко посбръчкана но винаги стремяща се да покори нови върхове от лайна.

  Стойчо рече...

  Бобане, абе не ходи на чалга! Да идеш в Шатите и да ходиш по такива места...

  Анонимен рече...

  Описаните от Бобан хора и събития показват, че много от емигрантите в САЩ просто пренасят простотията си през Атлантическия океан. Явно тези хора не променят животът си, не научават нищо ново, не преживяват нищо ново и това ги устройва. Да запазиш национална идентичност в Америка е добре, но да възпроизведеш най-тъпата страна от националният живот е зле!
  Хесапов