скоро:

    follow me on Twitter

    среда, јули 05, 2006

    Размисли (1)

    Проактив заработувачка

    На сајтот на А1 наидов на реклама на Проактив Солушн - знаете она средство кое “неверојатно ви помага да ги остараните вашите акни“ и тоа го прави за само 3690 денари плус поштарина. Ако отидете на американската верзија на истиот сајт истите работи можете да ги добиете за 59 долари. Тоа се околу 2450 денари што значи дека е 1000 денари поефтино во Америка. Некој да не сака да му порачам и да му го испратам во Македонија со соодветен конвиниенс фи?

    Зошто негледам фудбал?

    Еден муштерија денеска во кофи шопот ме праша дали сум гледал натпреварот вчера. Јас незаинтересирано му одговорив: "Кој?". Па натпреварот вчера вашите италијанците во ресторантчето до вас се беа собрале и го затворија ресторанот за два часа. Ти нели си од балканите кај вас е популарен фудбалот? - ме запраша љубопитно. Па да му реков ама јас не сум од оние на кои не толку им се зголемува адреналинот кога гледаат фудбал, јас не сум sport type of guy. Ме погледна зачудено и си замина. Се запрашав од кога Американците толку се запалија по фудбал и почнаа да го занемаруваат безболот и рагбито... и голфот?

    Има избори во Македонија?

    Неверојатно е колку малку луѓето знаат од кога ќе се иселат за Македонија и тоа што се случува во секојдневието. Неќни во муабет со една девојка од Кавадарци (живее 5 години во Америка) почнавме да правиме муабет за Македонија.

    - Абе кој мислиш дека ќе победи сега на изборите?
    - Не сум сигурна ама можно е ВМРО затоа што овој Борис Трајковски ќе замеша прсти.
    - Борис Трајковски???? Па тој е мртов! - возвратив збунето јас.
    - Мртов?? Зарем тој не е престедател на Македонија?

    Заклучив дека на девојката и недостасува винска терапија.


    Геј парада Чикаго 2006

    Да, ја гледав геј парадата во Чикаго оваа година. И беа една од најнеобичните работи кои што сум го видел во животот. Зошто не ставив слики? И јас не знам точно. Верувам во еднаквост, толеранција и никогаш не ги гледам со дискриминација луѓето кои избрале (или така биле родени) да спијат со луѓе од истиот пол. Бај д веј имам пријатели хомосексуалци. Едната од нив е лезбејка, која моментално работи како камионџика во Чикаго, а овој другиот е фризер. Kој вели дека има машки и женски професии? Сватив и дека има мажествени хомосексуалци.

    Дали сите луѓе заслужуваат да живеат?

    Неќни гледајќи ги to-go чашките во кои што ги сервираме кафињата во мојот кофи шоп и на кои на нив се наоѓа најчесто некоја инспиративна мисла, дојдовме до една која вели дека секој човек заслужува да живее и дека ако се убиваме едни со други тоа значи дека не сме луѓе туку животни. Од тука една неверојатно интелигентна црна девојка ја запраша колешка си:

    - Ти мислиш ли дека Садам Хусеин и Осама Бин Ладен заслужуваат да живеат?
    - Другата одговори: "Да". Садам Хусеин не е одговорен за рушењето на близначките во Њу Јорк иако има Американци кои уште веруваат во тоа.

    Садам Хусеин одговорен за 9/11? Што ли им сервирале вестите во 2001?

    8 коментари:

    Анонимен рече...

    a ti mislese deka site pederi mora da imaat "zenstvena" priroda?
    :))))
    kolku mnogu ne znaes!
    najolemiot broj pederi se pereterano mazestveni,toa treba da go znaes!
    i ne si ednakov vo tretiranjeto na gay lugjeto...
    ti sepak stavi slika na koja pisuva deka da se bide gay e smrten grev..
    i sega sto ponatamu?
    vredi li da komentiram?

    Анонимен рече...

    mislis deka homoseksualcite sakaat samo da spijat[imaat seks] so lica od isti pol i nisto poveke?
    taka si navel vo postot...?!
    pak vo golema zabluda si!
    Ama sledis glupavi stereotipi!

    Фројд. рече...

    Дечки, дај оладете малку!

    Скокнете, па речете „ОП“. Ако малку повеќе размислите и прочепкате по неговиот блог, ќе видите дека Боби е еден од најлибералните блогери и Македонци, воопшто, што се однесува до изборот на сексуалност...

    Не рипајте веднаш...

    Инаку, за Трајковски & Хусеин ме изнасмеа. Тоа ти е, информативен таксират

    ;)

    Бобан рече...

    еј Петар што значи да си претарано мажествен? Што е всушност претерана машкост? Таа слика ја ставив затоа што ја фатив на геј парадата. Сликата преставува протест на луѓе кои не ги подржуваат хомосексуалците. Тие протестираа по време на геј парадата и беа обезбедувани од десетина полицајци.

    За Анонимен:
    Да тоа го мислам. Хомосексуалците сакаат само да спијат имаат секс со лица од ист пол како и да имаат врска и да градат иднина. Се е во ред тоа. Ако би сакале и со спротивниот пол тогаш би биле бисексуалци. Ти веќе го знаеш тоа, нели?

    Фала Бајкобиограф!.

    I support gay rights! Уште мислите дека сум хомофобичен?

    Анонимен рече...

    ama,policijata ne se gledase...!
    abe boban,ok,ti si liberalen,ama slikata ne go pokazuva toa...
    inaku vo tekstot si napomenal deka sakaat samo da imaat seks so lugje od ist pol..a toa drugoto za vrski i slicni raboti ne go spomena..
    pak se drzis do nekoi zakoraveni stereotipoi..

    Анонимен рече...

    abe boban, boban ne ti odi matematikava nesto, proaktiv na sajtot e 59 dolari toa se 2832 denari a vidov zemaat 9 dolari fee (postarina, 9 dolari se 432 denari) a se vkupno kosta 3264 denari. Znaci okolu 426 denari razlika. ;)

    Анонимен рече...

    Не си лош мали. Прочитав нешто од и мислам дека е О.К , па дури и интересно . Една мала забелешка (без лутење)- Не знам од кој крај на Македонија потекнуваш (не е важно -можеби така изговарате таму ) меѓутоа не можев а да не ти забележам -Неќни- упорно го форсираш во речиси десетина текстови кои ги прочитав . Се пишува -Некни- со -К - побарај некаде и види (па кажи дали е така). Текстовите се супер продолжи да пишуваш почесто.

    Анонимен рече...

    Kako prvo, Некни или Неќни, kako sakate, ne e literaturen zbor, obicno se upotrebuva zavcera. Zatoa go ne se pravi mnogu pameten.