скоро:

  follow me on Twitter

  недела, август 13, 2006

  Објаснување на непознат отвор


  Тука фрлаш ѓубре. Го имаш на секој спрат. Не мора да се симнуваш веќе до контењер.

  8 коментари:

  Горан Андреев рече...

  Јака работа. Каму и кај нас да го има ова.

  Razvigor рече...

  Во некои згради од Градски ѕид во Скопје го има, ама не се користи. Отворите се затнати или занемарени. Делот кај што треба да биде дочекувано ѓубрето во некои случаи е преграден и пренаменет во дуќани.

  Верверичката рече...

  При мојот престој во Моксва ова го имаше во сите можни згради каде бев и се користи турбо. Најголемите проблеми се јавуваат кога некој недоквакан ќе пушти 5-литарско пластично шише од вода па нормално ова се заглавува и почнува опасно да смрди... Градовите ни се дават во ѓубре, па ова би било како Ренесанса во тој аспект... Камо да се имаше желба да се вградува насекаде...

  GoodBytes рече...

  Во зградата во која порано живеев во Карпош 2, Скопје имаше нешто вакво. По неколку години користење и нередовно/лошо чистење на ѓубрето кое паѓало долу, станарите едвај собраа пари за да викнат фирма да им го исчисти, делот долу го претворија во подруми, а вертикалниот отвор повеќето го искористија за да си ги прошират купатилата.

  Николче рече...

  Бобан, не можам да забележам твој е-маил на блогов, ако може објави го, имам прашање за тебе околу инсталирање на македонскиот на форум!

  Поздрав

  Бобан рече...

  Извини... е-маилот ми е bobanst на gmail.com
  поздрав

  emma рече...

  bobi,u stip nemate li vakvi "nepoznati" otvori,posto u radovis odamna gi imame

  Анонимен рече...

  koga gi imavme nie vo makedonija tie otvori vo zgradi za vrlanje djubre, amerikancite se sereja vo kofi. no kofite na nas padnaa, zosto sme grupno mentalni. tea e bobane, rabotava. Amerika - kur od ovca e.