скоро:

  follow me on Twitter

  недела, април 16, 2006

  Забавите, цимерките, излегувањето, Американскиот танц и една порно ѕвезда

  Голем проблем на еден Чикаговец или уште подобро човек ко мене за кого нема суштинстки термин за да каже каков е тој всушност е да најде место да излегува. Од неможност да ги истпри заборави на оние типични турбо фолк, поп, треси гради српско, македонско, бугарски забави кои ги прават во имигрантските кафулиња во Чикаго и реши да се втурне во оние Американските неколку спратните дискотеки. На времето беа места каде го воодушевуваа од огромноста, декорацијата убавите жени а сега се само место на кои што го крадат бартендерите и троши 70+ долари. Многу а? Знам.

  Како и да е. Излегувањето во Чикаго може да биде доживување. Се враќаш од работа се тушираш, се спремаш, ги чекаш цимерките да се спремат на една од нив спремањето им одзема час и половина. Претходно си го земал наредниот ден слободен за да можеш да поспиеш затоа што не е лесно да си исконзумирал галони од алкохол и да станеш со чиста свест наредниот ден. Вие и без тоа знаете како е.

  Низ вратата ти влегуваат колеги и колешки додека цимерките уште се спремаат во вецето од кои што едната си ја исправува косата, другата си става кармин а третата ти се покажува и те третира за некој модел консултант.

  Излегуваш и се обидуваш да најдеш некаде бесплатен паркинг кој никогаш не го наоѓаш и ти останува да платиш паркинг 20 долари за четири часа. Се обидуваш да влезеш во дискотеката (Excalibur) пред која има фејс контрол и во која за да влезеш плаќаш 15$ додека жените ги пуштаат на принципот "Ladies are free tonight."

  Влегуваш внатре и гледаш секакви видови луѓе. Кинези, Мексиканци патриоти кои носат блузи со мексикански знамиња, дебели црни девојки кои во Македонија ми изгледаа смешни. Како и секогаш ја гледаш девојката со шот чашички како ти нуди водка за само 5 долари без тип нормално. После некое време ти скиснува од првиот спрат - одиш на вториот спрат и за момент се чувствуваш дека за момент си се вратил назад во времето или се наоѓаш на часови за олд скул поп и рок. Одиш на третиот спрат и се втурнуваш во брановите на ексклузивноста на МТВ и БЕТ. Зависно од тоа колку си исконзумирал претходно за момент ти изгледа целата просторија празна кога одеднаш забележуваш дека повеќето од присутните се црни и ја забележуваш мистиката на Американскиот танц која успешно или не се копира од сите. Јас тоа би го нарекол успешна black - white релација. Уствари нели тоа е сега кул во моментот? Жената е онаа која доминира во танцот и по можност треба да ги направи сите можни движења на колкот и на задникот. Мажот стои позади неа и ја придружува благо допрен со неговата предница до нејзиниот задник и не се движи многу. Зависно од тоа колку дозволува девојката може да допира без да претерува. Ако девојката сака да претераат заедно си излегуваат надвор и ја продожуваат вечерта на нивен начин. Американ Пај доживувања.

  Се враќаш на првиот спрат и одеднаш забележуваш две девојки качени на терасaта приредувајќи високо еротски танц а одоздола соберена група од мажи кои сликаат. Одеднаш се слушна дека тоа e познатата Американска порно ѕвезда Меру Кери со неуспешна политичка кариера за разлика од Чичолина, облечена во розова маичка од која што секој момент ќе и излезат имплантираните и со силикон гради. Видов порно ѕвезда! Момент на радост на мојот пријател.

  Едвај успевате да го најдете местото каде што сте си ја паркирале колата. Доаѓаш дома и се будиш наредниот ден во два.

  3 коментари:

  blue august рече...

  Не знам за теб, но докато бях в УСА се наслаждавах дори и на изтощителната работа (16 часа на ден с 1 ден офф, за6ото тук в България ми е трудно да си си намеря, а и атмосферата не е същата: работиш до скапване - плащат ти. И партитата не са същите - като за последно) Малко съжалявам, 4е не успявах да излизам пове4е по клубове или да ходя на вси4ки партита на сънародници (= българи, поляци, руснаци, познавах и няколко македонци и турци и арабски студенти...). Единствено заради физи4еската умора. Ще се опитам да поправя тази грешка това лято. Въпреки, 4е 'моят' град не е толкова голям и интересен като Чикаго. А ти продължавай да попиваш живота, защото нищо от това, което видиш и научиш в УСА не е излишно. Повярвай ми. Дори негативните и глупави особености на живота на американците. Някои неща щте осъзнаеш по-ясно 4ак като се върнеш в Македония (от дистанция, ако въобще решиш да се връщаш, разбира се.
  Вси4ко най-хубаво! и !Enjoy Chicago as much as you can!

  Petar рече...

  a kolku cesto ti se slucuva takva "avantura"?
  Ps.Koleski?

  blue august рече...

  2 пъти досега + лято 2006