скоро:

  follow me on Twitter

  недела, март 05, 2006

  Практичност 1


  Автобусите на градскиот транспорт се 100% пристапни а се има за цел такви да се направат и возовите. Автобусите имаат можност да се навалуваат, содржат хидраулични рампи а и има две места во секој автобус каде што може да се соберат инвалидски колички. И не само тоа на секаде и се окажува помош, во продавниците имаат предимство на опслужување како и користат најразлични намаленија не само во градскиот транспорт туку и на секаде.
  Ако имаш бизнис и немаш пристап за инвалидизирано лице а и веце кое тој може да го користи заборави на истиот.

  Нема коментари: