скоро:

  follow me on Twitter

  среда, март 22, 2006

  A Journey Through Albania?

  Шетајќи се по Кларк Стриит онака без никоја посебна цел влегов во Бордерс. Најголемата книжарница која сум ја видел во животот. Кога велам голема мислам огромна. Ми треба цел ден за да ја разгледам цела. Ја зедов во раце The Travel Book: A Journey Throught Every Country in the World. Онака носталгично веднаш отворив до М и еве што видов:


  На сликите не видов престава за современиот Македонец туку слики од куќите и обичаите на најбројното Македонско малцинство. Зошто е тоа така? Судејќи по сликите имаме ли ние ТВ, струја, компјутери?

  -----Original Message-----
  From: Me
  To: Lonely Planet Publishing
  Date: Jan 21, 20067:50 PM
  Subject: Product Update / Correction

  To Whom It May Concern:

  I recently bought your book named "The Travel Book: A Journey Throught Every Country in the World." Turning to letter M and finding Macedonia, I found pictures of people not representing the contemporary life in Macedonia, its people, customs and culture but the life of the largest minority instead. Judging by the pictures, Macedonia or FYROM as you name it, still lives in the 18th century.

  Respectfully,
  Boban Stojanov

  3 коментари:

  komitata рече...

  Какво знаеш ти Бобане.. Там бяха написали че Румъния граничи с Турция по Дунава :)

  Стойчо рече...

  Даже по Дискавъри, във филма за Румъния казаха: Букурещ се намира в южната част на страна, където се вижда силно влияние на съседна Турция ;-)

  nedman рече...

  е че какво? навремето си е била съседна :)