скоро:

  follow me on Twitter

  четврток, март 30, 2006

  Wishlist #1

  Мисла од Македонија:

  "Знаете, сакам да почнам да живеам како Американец или барем да се чувствувам дека живеам како Американец. Убаво си живеат нашите таму - и знаат како да живеат. Животот и е брз, убава работа, живеат во убави куќи, секој член од семејството си има кола, 5 телевизора, 3 лаптопа, одат на факултет, излегуваат на вечери, одат на фитнес и ги служат луѓе имигранти. Американскиот сон, батка."

  Прашање: Зошто луѓето толку генерализираат?


  2 коментари:

  GoodBytes рече...

  Заспав, па сонував македонски сон. Се разбудив, па веднаш го заборавив сонот.

  На сон е дозволено да се генерализира. На сон се' е дозволено. :-)

  Стойчо рече...

  И забравят, че всичко това се постига с работа, работа, работа...