скоро:

    follow me on Twitter

    вторник, октомври 03, 2006

    Иде.ли?

    Стојчо фала. Фала ти и Иде.ли што ми го зедовте моето размислување и го ставивте на сајтот. Статијката ми е ставена тука преведена на Бугарски.

    Изненаден сум од националистичките коментари на бившите ми соседи - Бугари. Ха. Читај тука да знаете што мислам за вас. Како не ви е срам така да зборите бе?

    „Македонска му работа - това му харесвало ,онова не !Сърбите как ви изпраха мозъците , не е истина ! Ама живейте си по-живо , по-здраво и не се интересувайте за България , щото нас хич не ни е еня за вас !“ -

    Господине - јас се интересирам не само за Бугарија туку и за цел свет. Знаете ли што е глобализација?

    „единствената разлика между FYROM и Шопска е, че вие успехте да си напраите своја држава, а ние уште сме част од бугаристан. но еден дан че дојде миго на истината и за нас - да живеје независна Република Шопска“

    Ќе најдете ли некој да ви ги „испере“ мозоците?

    „Това неосъзнато българче от Провинция Македония със сръбско име се мисли за оригинален. Нищо оригинално не казваш, момче! Мислиш, че пробутваш тънка ирония - но не ти стиска да стигнеш до преподавателите си в Пловдив. За 4 години явно само си консумирал в България във всякъкъв аспект.“

    Како мислиш не ми „стиска“ да стигнам до професорите ми до Пловдив? Не те разбирам. И сакаш да кажеш дека јас за четири години само сум ја користел Бугарија?

    6 коментари:

    Стойчо рече...

    Бобане. не обръщай внимание на тикви, които НЕ ЗНАЯТ кои са истниските им приятели. Постингът ти ми дава повод да напиша малко п-дълго мнение, но засега ми липсва малко време, така че сковор ще се появи.
    Поздрави:-)

    Комитата рече...

    Бобане, извинявам се за непремерените реакции на българите от иде.ли. Като един от първите македонци, които се опитват да разчупят българо-македонските идеологически догми ти понасяш удари, които не си заслужил. Извинявам се още веднъж и знай че в България има хора, които ценят доброто отношение и истинското приятетелство..

    Анонимен рече...

    ke vi ebam bugarskiot ke vi ebam, gubete se, glupaci edni, MACEDONIA IS UNITED! VI GO MRAZAM JAZIKOT, NARODOT SE, PICKA LI VI MATERINA, BETAR STE OD GRCITE. BUDALI!!!!

    N7 рече...

    Статията ти е хубава! Отношението демонстрирано в онези два коментара е
    отвратително - за жалост някои хора обичат да мразят, обиждат и псуват, вместо да си кажат мнението неутрално. Все пак всеки има право да каже какво мисли, но защо да е по такъв начин. Присъединявам се към колегата от Дортмунд и ти желая всичко най-добро!

    Анонимен рече...

    Nemòi da se plashish.
    Ovo sa liude que nikad u svoiu zjivot sa pomisliali sos svoiu glavu.
    Хора които са оставчли винаги държава, правителство, партия или некои кретен да мисли и взема решения вместо тях.
    Хора които никога не са излизали от мизерния си свят, а тези които са го правели, само са укрепвали тъпотата си с това излизане.
    Истината е че българина му е насадено некакво изкривено чувство за превъзходство над останалите, наи вече над комшиите но също така и над целия свят.
    Всичко е изкривено и страшно.
    Ще имат нужда от поне 20тина години за една промяна.
    Дано нещо се промени но в момента сме една страхлива и изкривена нация.

    Анонимен рече...

    Бобане,извини шо ме немаше некоевреме,иначе,нели се навикна да не слушаш со и како се говори у Бугарија,тука беше 4 години и нели ти беа доста,истите ги има не само во Бугарија ами и во Македонија(за жалост),ама то ти е,слобода на мислење.Јас сум студент во Бугарија и ова ми е 5 гофина овде,за сите Бугари не е единствен случај на таква реакција од Бугарски браганин, ама како што е кажено погоре "Хора които са оставчли винаги държава, правителство, партия или некои кретен да мисли и взема решения вместо тях". За тоа може да им биде простено :),Поздрав од Пловдив и чекај ме јули со филипинката(сакам да ја запознам) ;)