скоро:

  follow me on Twitter

  вторник, мај 30, 2006

  (не) Ветровит град

  За време на последниот викенд научив некои работи за Чикаго кои не ги бев знаел до сега, како и си поставив некои прашања:

  1. Чикаго не се викал "Ветровит Град“ заради ветровите туку за политиката која ја води. Побарав факти и не ги добив.

  2. 60 % од Американците што ги прашав не можеа да ми објаснат зошто се празнува Мемориал Деј, на она што мислаа беше пиво, скара, напивање и дрога. Мемориал Деј се празнува на исти начин како 1-ви Мај кај нас.

  3. Со пиво и скара се одава почит на загинатите за време на граѓанската војна во Америка, како што ние протестираме против лошите работнички услови во Македонија за време на 1-ви Мај.

  4. Температурите се огромни, се чувствувам како да сум се вратил во Алабама. Колкава ли ќе е температурата во Јули?

  5. Почнаа да идат нови Македонски имигранти (студенти) во Америка. Колку од нив ќе останат, колку ќе се вратат назад?

  Нема коментари: