скоро:

    follow me on Twitter

    четврток, декември 29, 2005

    Општи муабети

    Mnogu luge, blogovi, emisii i sekakvi vidovi na programi go koristat ova vreme na godinata za da zborat sto postignale i kako postignale kako i da postavat celi za narednata godina. Jas nema da go napravam toa.v Novata godina ke ima golemo psiholosko vlijanie na mnogu luge kako i na mene. Jas sum optimist i za mojot blog bas vo onaa pesna "the best is yet to come." :)

    Se zezam.

    Ovde vo Chicago nema nikakva vozbuda okolu nova godina. Kako da e nekoj obicen den. Uste na 26-ti posle Bozik gi istrgaa site bozikni drvja, site svetilki, site reklami se sto po princip vo Makedonija potseka na novogodisna atmosfera. Nikoj ne zboruva za Bozik - site kako naednas da zaboravija za toa. Nova godina im e kako den vo koj samo se izleguva i se pie... I naredniot den se ima vrtoglavica...

    "Chicago has become a perennial favorite destination for New Year's Eve
    festivities, due to its consistently low prices on hotels and attractive
    entertainment," said Barbara Messing, vice president of customer experience at
    Hotwire.com.

    Jas nema da sum vo nikakvo takvo mesto. Za malce da otidev na Azis neli toj ke idese vo Chicago. Ha!

    Kako i da e vo posledno vreme mi nedostiga Makedonija.... Eh da mozev za moment da otidam tamu. Ne za drugo cicko stanav.

    Rabotam na edna prikazna za edna 40 godisna Iracanka (amerikanska graganka) koja zivee vo Chicago i ke ja postiram skoro. Moze i narednata godina.

    Ajde neka vi e Srekna Novata 2006. (Mrazam da vi ja cestitam uste ednas sigurno dosega vi ja cestitale 100 pati.)

    Нема коментари: