скоро:

  follow me on Twitter

  среда, мај 25, 2005

  Лоша таргет група

  Пост свадба денес стигнав до Скопје не за друго требаше да отидам на матурска кај братучедка ми, и тука уште еднаш го осетив оној балкански или да не речам македонски интелект. Автобус Штип-Скопје фирма демек „експрес“, југословенски автобус со натписи „Молим вас не пушите“, и „Не причајте са возачем“ кои не само што не беа валидни за луѓето во автобусот но не беа важечки и за шоферот како и за кондуктерот кои упорно си правеа муабет со типичен струмички дијалект кој што муабет поради интересниот дијалект никако не успеваше да ми изгледа сериозно. И така се возам јас во автобусот откако успешно успеав да му избегам на таксистот на Штипската автобуска кој ме тераше да почекам „малку“ за да се дособерат патници а автобусот мене ми тргнуваше стигнав до Велес. Кога тргнав од Штип го имав денешниот број на Време. Така читајќи ја оваа статија која зборува за сообраќајка на Струмица Експрес со некоја кола сватив дека и јас се возам во Струмица Експрес и јас сум на автопатот Штип - Велес! Малку лош филм ми се заврте и се покајав зошто се качив во автубосот но слава богу стигнав ко што треба. Пред да стигнав до нова жележничка се загледував во мас адвертајзинг билбордите и особено впечаток ми остави рекламата на Озоне за ефтиниве разговори како и истата на Македонски Телекомуникации која со пакетот „омилена земја“ можеме да разговараме “ефтино“ со Австралија за 13.69 и со Германија зз 20 ден. Особен впечаток ми остави рекламата на Сеат која пред да го прочитам натписчето подолу незнам зошто но слоганот ме асоцираше на енрџи дринк. Разгледав уште неколку реклами кои ги немаше низ билбордите во Штип. Ја видов тука и онаа на МтНет со пакетот „колку сурфаш, толку плаќаш“ поарно да напишале „колку сурфаш толку се гориш“ каде Интернет достап од сабајле од 6 до вечер до 12 ти е ужасно скап а истиот дајл ап можеш да го добиеш бесплатно во Бугарија. Јас си признавам - јас сум лоша таргет група продавач ретко може да ми продаде мене освен ако не е нешто многу поволно :)

  2 коментари:

  Shepard рече...

  А демек ја Влаво стиснат.. цЦЦцццццЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦццццц факинг кастомер!

  moonwatcher рече...

  Немој ти за Струмциа Експрес, да видиш сега каков автобус купија на два сппрата со телевизор (ако имаш среќа можеш и Прашина на Милчо да го фатиш и тоа на ДВД).