скоро:

  follow me on Twitter

  петок, јануари 06, 2006

  Слава Америчка #2

  -----Original Message-----
  From: Zagor TeNej
  To: Me
  Date: Jan 4, 2006 1:50 AM
  Subject: [Озборувач] 1/05/2006 10:18:16 AM

  Tокму то сакав да го слушнам бе Моби (веројатно Боби) ,Требаше само малку подлабоко да го анализираш мојот коментар:"Те понела славата Америчка"Јас конкретно мислев на ова ,на твојот одговор"Јас не ги наогам парите на земја, не живеам богато тука - работам некогаш и по цел ден, дури и на празници, плаќам сметки - струја, телефон, гас и не можам да си дозволам се. Немам кола затоа што не можам да си ја дозволам. Немам лаптоп затоа што не можам да си го дозволам. Не јадам секој ден во ресторани, не се расфрлувам и се обидувам да штедам. Веројатно истото (НЕ) би го правел во Македонија.
  Треба да се запрашаш дали навистина истото би го правел и во Македонија.Кога че се вратиш назад тогаш че можиш да ги вагаш работите и од оваа страна,сега ги вагаш само со Американскиот сон.Во тоА Е Америчката слава во чувството на гордост, чест, достоинство кое тие толку упорно сакаат да го извезуваат како ексклузивни застапници.Америка толку е материјализирана шо ако останиш таму толку че почниш да зависиш од тој систем шо на крајот се че сториш за да го заштитиш,зато шо системот е тој шо те храни -МАТРИКСОТ .Исклучи ја матрицата кога че се вратиш и те молам пиши ми дали сум во бил во право или не. Можи да Те смета лигав само оној кој никогаш не бил ни до Скопје.


  -----Original Answer------
  From:Me
  To: Zagor TeNej
  Date: Jan 5, 2006 2:07 PM
  Subject: Odgovor

  Не сакам да влегувам во филозофски теории на она што е Америка и каков сум јас во неа, а исто не сакам да ја го поврзувам моето присуство тука со Матрицата. Maтриксот ме храни? хм... Треба да го консултирам Нео за ова.

  Како и да е.

  1. Истото би го правел и го правев во Македонија. Би плакал сметки и би зивеел можеби слично или исто. Не сум одамна јас во Америка - еве до денес станаа 7 месеца и 9 дена.

  2. И Македонија е целосно материјализирана исто. Секој дел од општеството. Се можеш да си купиш со пари и тука и таму.

  3. Ти не си зависен од општеството во кое живееш?

  Нема коментари: