скоро:

  follow me on Twitter

  сабота, април 23, 2005

  Девојка ми ми го наруши квалитетот на мојот живот

  Еве еден текст кој го преведов пред околу половина година и го постирав на некогашната bagra.org.Сакам да им се исповедам на сите дека мојот живот не е ист како порано. Зборувам за нешта кои ми помагаат да успеам и да го живеам животот како што треба – нешта кои неможат да бидат опишани со зборови – иако веќе ги опишав. Сакам да поделам со вас за она што се случува во мојата врска и за нештото што е криво за мојата мака – тоа е мојата девојка. Се што ќе прочитате овде е вистина и збори за тоа како сум се чувствувал кога сум бил со неа.


  Нема да се задржувам на бла бла работи, туку ќе го објаснам сето тоа нешто на по научен начин. Можеби еден ден ќе научам како работи Врсковата Динамика и ќе ми помогне да се справам со идни проблеми. Ќе ви ги опишам сите принципи на Врсковата Динамика како што сум ги открил, па после ќе навлезам во проблемот.

  1. Принцип на Намалување на Способноста за Играње на Игри
  Општо познато е дека на девојките им треба и инсистираат на 100% од твоето внимание и при тоа во секое време. Секаква друга активност за да уживам малку или да се ослободам од стресот е стриктно забранета и ја нарушува агендата на мојата девојка (агенда – да се прават разговори во врска со животот и колку таа е депресирана). Девојка ми се уште ми дозволува да играм игри, но нејзината присустност ми оневозможува да играм добро CS во мрежа. Всушност точниот степен на намалување на мојата способност може да се покаже математички многу прецизно. Бројот на часовите поминати со мојата девојка (t) има директен негативен ефект на моите способности за играње (a).  2. Принцип за Соново Намалување
  За да бидам задоволен од мојот секојдневен живот мора нели убаво да се наспијам. Можеби мислите дека спиењето со девојка ти дава прекрасен убав сон, зарем не? Неточно. Главниот принцип до Врсковата Динамика е дека таа оневозможува убав сон затоа што взаемодејствието меѓу едноставни сили и природната физика дава ужасен сон.Првото правило на овој принцип е – Зголемувањето на близоста во креветот значи зголемување на неудобноста на спиење при што произлегува намалување на квалитетот на сонот. Ова правило ќе го нарекувам Правило на Близост и Наклон. Кога двајца делат еден кревет и двајцата создаваат продлабочување на креветот директно пропорционален на нивната тежина. Како и повеќето од вас и јас мојот живот го поминав спиејќи сам така да продлабочувањето на креветот беше на нормално ниво и имаше хармонија меѓу него и тежината моето тело. Ова е природен начин за одмор. Меѓутоа, кога спиеш со девојка се се менува кон полошо затоа што се нарушува балансот на креветот кое ме прави да се чувствувам многу неудобно. Целата ситуација не би била проблем ако девојката реши да спие на другата страна на креветот, но ТАА сака да спие до мене.
  Не сум против тоа да спијам со девојка ми наротив против сум тоа што таа спие до мене што предизвикува деликатен небаланс меѓу удобството и неудобството.
  Се надевам дека до сега го разбравте законот за близоста напротив навалувањето на креветот заедно со последниците кои предизвикуваат една непреспиена ноќ се тоа поради неудобството предизвикано од неправилен баланс. Недостигот од непрекинат сон го оправдува овој закон.
  Познато е дека за да може да се наспиеш добро вашиот мозок мора да премине низ добро познатите РЕМ вази кои се случуваат на секои еден и пол час. Од причина што многу ми е неудобно додека девојка ми спие до мене се будам најмалку еднаш на час кое го прави достигот до РЕМ фазите апсолутно невозможно. Едноставната врска меѓу недостигот од РЕМ сон предизвикан од Навалувањето на Креветот е познат како Принцип па Намалување на РЕМ фазите при спиење. Последицата од неадекватното спиење ме прави да се чувствувам како лајно наредното утре. Кога сум веќе кај утрата се чувствувам обврзан да ви објаснам барем еден аспект од Принципот на Намалувањето на Сонот.
  Обично сите ние сакаме малку повеќе да си посипеме во викендите. Најчесто за време на викенд станувам околу 13.00 најрано но тоа е особено тешко кога имате ДЕВОЈКА КОГА СТАНУВА ВО 8.00 И НИКОГАШ НЕ ЗАМОЛЧУВА. Дали таа има право да ги наложи своите спиечки навики на мене. Ако таа сака да станува во 8.00, нека си замине од собата нека оди во кујната нека ми направи доручек и јас да го изедам кога ќе станам. Но најчесто тоа не се случува.Напротив кога таа ќе се разбуди таа веднаш ми прозборува, ме буцка се вртка по креветот и не ми дава да спија. Ваквите девојки се болни од болест наречена РазбудусДечкосусНаутрус, што на латински значи `досадна кучка наутро.` Би ви препорачал да ги избегнувате ваквите девојки.

  3. Принцип на крадење на храна.
  Најчесто жените се опседнати со `оф неможам да изедам толку` и се плашат да си порачат едно цело јадење. Затоа си порачуваат некакво мало јадење и велат дај малку да пробам. Со секое земено залче тие крадат, тоа се трупа со текот на времето. Ако се пожалам и и речам `Па што не си порача` вакво нешто, таа би одговорила `де бе па ти земав малку. Ова не ме прави мене лош но и овозможува на типката да ми краде се повеќе и повеќе храна без никакво чувство на вина.

  Скоро сите жени со ова погорното нема да се согласат но ќе ги разубедам:Средно пет пати неделно одам ресторант во мојата девојка Од секој мој оброк таа средно зема по 3 залци – додека јас еден мој просечен ручек изедувам со 15 залци. Кога сето ова ќе се израчуна излегува дека девојка ми неделно краде од мене по еден оброк. (3/15 од секој оброк) по (5 оброци неделно) 1 цел оброк). Сега 52 недели во годината тоа значи дека за цела година таа ми краде 52 оброка! Поделете го 52 со 3 (3 оброка дневно) добиваме 17 дена годишно во кои јас всушност не јадам. И сега најзабавниот дел: Средно луѓето се женат околу 25 години и нека да речеме живеат заедно до нивната 70та. Тоа се 45 години во заедница. Сега ако се ова убаво се израчуна за време од 40 години земајќи во предвид 17 дена во годината кога всушност не јадам – тоа се 765 дена без јадење што прави скоро 2 години гладување!!!Жените мислат дека малото апнување од јадењето на дечкото е ништо? Помислете поново. Сакам да јадам и секое земање на храна било од мојата девојка било од кој друг е морален криминал. (Мразам кога треба да понудам од тоа што го јадам не само на мојата девојка но и на било кој друг).
  Заклучок: Кога ќе ги разгледаме фактите, ќе забележите дека животот со мојата сегашна девоја може да се опише како пекол. Во моментов го пишувам овој текст и се чувствувам напуштено, скршено, изморено. Мора да научам повеќе за врсковата динамика и се надевам дека еден ден ќе успеам да си помогнам себе си и на другите.

  За сите мажи: Нека бог се смилува вашата душа.

  9 коментари:

  moonwatcher рече...

  Малку подолго ама интересно. Порака од мене: не ја сфаќај врската како мачење, гледај и на добрите работи.

  Бобан рече...

  he he he...

  Da mu kazam na avtorot :)

  moonwatcher рече...

  Не мислев само на авторот или на тебе, онака генерално.

  Анонимен рече...

  http://www.hulite.net/index.php
  sto ne probvas. Po specializiran e ot zatvorenata vi bagra.
  Mezdudrugoto zasto ja zatvoriha - mislia 4e be edna ot dobrite za Makedonia

  Бобан рече...

  Ej anonymous od kade znaes za stranata?

  .аНТИ рече...

  Боби
  знаеш ли колку вистини се кажани во текстов?
  На пример, девојка ми за најголем непријател и соперник го смета мојот компјутер. Ух!

  Бобан рече...

  heheheh Бившата моја девојка се лутеше оти не и обрнувам доволно внимание. Знаеш јас што и реков? ДА си напиште “Click me" на градите. :)хеххее

  Анонимен рече...

  Za koja ot dvete

  Бобан рече...

  kako mislis? I koj si ti?